marți, 2 februarie 2010


Suntem o familie tanara si prin urmare, notiunea de viitor nu ni sa parut golit inca de sens.Dimpotriva, este o preocupare care merge contra curentului,dispre viitor catre prezent.Simtim vartejul rece al unei amenintari naturale, unde ,,rece,,este un fel de a spune.In realitate planeta fierbe si desi isi struneste rabdarile, e clar ca mai are foarte putin pana la data expirari.Daca nu ne trezim cu toti din comoditate si egoism,pentru noi ca specie, va fi tragic de tarziu sa mai putem salva ceva.
Oameni isi fac curaj calculand ca, in timpul vieti lor,nimic catastrofic nu se mai poate intampla.Ca dezastrele climatice si colapsurile ecologice au nevoie de mai multe deceni,,duca-se noi orcum murim pana atunci ,,...De cate ori n-ati auzit aceasta ineptie?? Dar cati dintre voi va ganditi cu adevarat la copii, la nepoti pe care ii lasati in urma?
Pentru multi salvarea planetei e doar o chestiune politica, pentru noi ca familie, ca oameni lucizi , care dorim sa lasam in urma noastra mosteniri umane si de suflet, e o problema capitala.
Ne-am propus cu toata seriozitatea, in acord cu gravitatia situatiei, sa devenim responsabili si sa sustinem asiduu aceasta cauza. Vrem sa mancam cat mai natural si ecologic, sa reciclam tot ce se poate, sa scutim consumul de carburanti, electricitatea, apa ,asta pe cat se poate.Nu , n-o sa devenim calugari iarna, asceti si izolati, dar daca fiecare dintre noi face un minim de efort sa diminueze poluarea si neglijenta criminala, vom resuscita aceasta lume si vom construi ceva inestimabil; viitorul nostru si al copiilor nostri.

Andra si Catalin Maruta

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]

<< Pagina de pornire